Line | |
| Before the mid-nineteenth century, people in the United States ate most foods only in season. Drying, smoking, and salting could preserve meat for a short time, but the availability of fresh meat, like that of fresh milk, was very limited; there was no way to Line prevent spoilage. But in 1810 a French inventor named Nicolas Appert developed the cooking-and-sealing process of canning. And in the 1850's an American named Gail Borden developed a means of condensing and preserving milk. Canned goods and condensed milk became more common during the 1860's, but supplies remained low because cans had to be made by hand. By 1880, however, inventors had fashioned stamping and soldering machines that mass-produced cans from tinplate. Suddenly all kinds of food could be preserved and bought at all times of the year. |
20. What does the passage mainly discuss? (A) Causes of food spoilage (B) Commercial production of ice (C) Inventions that led to changes in the American diet (D) Population movements in the nineteenth century 21. The phrase “in season” in line 2 refers to (A) a kind of weather (B) a particular time of year (C) an official schedule (D) a method of flavoring food 22. The word “prevent” in line 4 is closest in meaning to (A) estimate (B) avoid (C) correct (D) confine 23. During the 1860's, canned food products were (A) unavailable in rural areas (B) shipped in refrigerator cars (C) available in limited quantities (D) a staple part of the American diet 24. It can be inferred that railroad refrigerator cars came into use (A) before 1860 (B) before 1890 (C) after 1900 (D) after 1920 25. The word “them” in line 14 refers to (A) refrigerator cars (B) perishables (C) growers (D) distances 26. The word “fixture” in line 20 is closest in meaning to (A) luxury item (B) substance (C) commonplace object (D) mechanical device 27. The author implies that in the 1920's and 1930's home deliveries of ice (A) decreased in number (B) were on an irregular schedule (C) increased in cost (D) occurred only in the summer 28. The word “Nevertheless” in line 24 is closest in meaning to (A) therefore (B) because (C) occasionally (D) however 29. Which of the following types of food preservation was NOT mentioned in the passage? (A) Drying (B) Canning (C) Cold storage (D) Chemical additives 30. Which of the following statements is supported by the passage? (A) Tin cans and iceboxes helped to make many foods more widely available. (B) Commercial ice factories were developed by railroad owners. (C) Most farmers in the United States raised only fruits and vegetables. (D) People who lived in cities demanded home delivery of foods. | |
20. C 21. B 22. B 23. C 24. B 25. B 26. C 27. A 28. D 29. D 30. A |
Reading 01 - 03
Listen (01 - 36) | Listen (37 - 75) | Listen (76 - 114) |
Basic Grammar (P1) | Basic Grammar (P2) |
- Cấu trúc chung của một câu trong tiếng Anh
- Danh từ và các vấn đề liên quan đến danh từ
- Động từ và các vấn đề liên quan đến chia động từ
- Sự hòa hợp giữa chủ ngữ và động từ
- Đại từ và các vấn đề liên quan đến đại từ
- Tân ngữ (complement/object) và vấn đề liên quan
- Một số động từ đặc biệt (need, dare, be, get)
- Câu hỏi
- Các loại câu tán đồng (hưởng ứng)
- Câu phủ định (negation)
- Câu mệnh lệnh
- Các trợ động từ (Modal Auxiliaries)
- Câu điều kiện
- Cách dùng trợ động từ ở thời hiện tại
- Trợ động từ thời quá khứ (modal + perfective)
- Cách dùng should trong một số trường hợp cụ thể kh...
- Tính từ và phó từ
- Liên từ (linking verb)
- Các dạng so sánh của tính từ và phó từ
- Danh từ dùng làm tính từ
- Cách dùng Enough
- Much, many, a lot of và lots of - trong một số t...
- Các cụm từ nối mang tính quan hệ nhân quả
- Câu bị động (passive voice)
- Một số cấu trúc cầu khiến (causative)
- Câu phức hợp và đại từ quan hệ
- Một số cấu trúc sử dụng V-ing (P1)
- Một số cấu trúc sử dụng P2
- Một số cách sử dụng that
- Câu giả định (subjunctive)
- Câu song hành (inclusive)
- to know, to know how
- Các cấu trúc thể hiện sự tương phản
- Những động từ dễ gây nhầm lẫn
- Một số các động từ đặc biệt
- Sự phù hợp về thời giữa hai vế của một câu
- Cách sử dụng to say, to tell
- Cách sử dụng One và You
- Sự tương hợp giữa danh từ và đại từ thay thế nó
- Sử dụng V-ing, to + verb để mở đầu một câu
- Động từ (V-ing, V-ed) dùng làm tính từ
- Thông tin thừa (redundancy)
- Câu mang tính liệt kê
- Chuyển đổi vị trí tân ngữ trực tiếp và gián tiếp
- Câu trực tiếp và câu gián tiếp
- Phó từ đứng đầu câu để nhấn mạnh, phải đảo cấu trúc
- Cách sử dụng một số giới từ
- Một số ngữ động từ thường gặp
Reading (01-16) | Reading (17 - 33) | Reading (34 - 50) |
- Raising Oysters
- Plankton
- Botany
- British Columbia
- The origin of Refrigerators
- Telecommuting
- Changing Roles of Public Education
- Scientific Theories
- International Business and Cross-cultural Commun...
- Movie Music
- Piano
- Ford
- Collectibles
- The Origin of Sports
- The Historical Significance of American Revolution...
- children’s numerical skills
- Modern American Universities
- Evolution of sleep
- the war between Britain and France
- The Nobel Academy
- A Rare Fossil Record
- Skyscrapers and Environment
- Museums
- Archaeology
- Types of Speech
- Suburbanization
- American Revolution
- Andrew Carnegie
- Television
- The Beginning of Drama
- Electricity
- The Definition of “Price”
- Schooling and Education
- The Language of Music